يك مياندوآبي مشكل درياچه اروميه را پيدا كرد!؟
يك مياندوآبي مشكل درياچه اروميه را پيدا كرد !؟
البته اين خبر از خبرر هاي گذشته هست
سيامك قديمي فارغ التحصيل رشته ي مهندسي تكثير و پرورش آبزيان ساكن مياندوآب است و از سال 84 روي طرح خود كار كرده و سال 85 موفق شده است آرتميا را پرورش دهد. او چندي پيش اختراع خود را با عنوان تكثير و پرورش آرتميا با آب حاصل از تصفيه ي فاضلاب هاي شهري به همراه تامين آب و نجات درياچه ي اروميه و تالاب ها در ايران و ساير تالاب ها و درياچه ها در سراسر دنيا به ثبت رسانده است .
او درباره طرح خود چنين گفت: زمينه ي فعاليت اختراع اولا در مورد تكثير و پرورش انواع آرتمياها (ميگوي آب شور) در ايران (artemeyeoromiana آرتمياي اروميانا ) و ساير آرتمياها در ساير نقاط جهان و جلوگيري از انقراض نسل آنها و ساير موجودات در تالاب ها با استفاده از آب تصفيه شده ي حاصل از فاضلابهاي شهري (مخلوط با نمك و ساير املاح و مواد معدني و مواد و وسايل مورد استفاده) و نجات درياچه ي اروميه و تامين آب آن و تالاب ها و جلوگيري از خشك شدن درياچه و تالاب ها كه در صورت عملي نكردن و خشك شدن درياچه اروميه كه به از بين رفتن محيط هاي طبيعي ، منازل مسكوني و كشاورزي در ايران و ساير كشورهاي مجاور و همسايه منجر و ضايعات جبران ناپذيري در بر خواهد داشت. آرتميا سخت پوستي است كه در آب هاي بسيار شور زندگي مي كند. آرتميا به طور وسيعي در اغلب درياچه هاي آب شور سراسر جهان يافت مي شود. جمعيت هاي آرتميا در حدود 500 درياچه ي شور طبيعي ، گودالهاي آب و ... مي باشد.
در ايام مختلف سال و تحت شرايط متفاوت آرتميا به سه روش كلي توليد مثل مي كند : 1- تخم گذاري زنده زايي ovoviviparusly 2- تخم گذاري ovipirusly 3- بكر زايي parthenogenesis درياچه اروميه و كل درياچه هاي شور دنيا و همچنين آرتمياهاي موجود در آنها به دليل كم آبي ، كاهش نزولات آسماني ، آلودگي ها ، تغييرات آب و هوايي و گرم شدن كره زمين و تبخير و ... رفته رفته در حال از بين رفتن هستند. اينجانب به دليل علاقه و رشته ي دانشگاهي ام اطلاع از وضعيت موجود و پس از چندين سال تحقيق بالاخره پي بردم كه با استفاده از آب تصفيه شده ي فاضلاب هاي شهري مي توان اقدام به تكثير و پرورش آرتميا كرد و نيز با استفاده از يك سري اقدامات و هدايت يا انتقال قسمتي از آب هاي حاصل از تصفيه خانه ي شهرهاي همجوار مشكل ناشي از خشك شدن درياچه اروميه و حدود 500 درياچه شور طبيعي ، گودال هاي آب شور در مناطق آب و هوايي گرمسيري و نيمه گرمسيري و آب هاي داخلي آرتمياها را نجات داد.
اين طرح با استفاده از املاح و موادي ساده قابل اجراست و در طرحهاي آزمايشي تاكنون چندين نسل از آرتمياها با استفاده از چندين نوع غذاي ارزان قيمت رشد و زاد و ولد كرده اند.
او اهداف اساسي طرح خود را اين چنين بيان كرد: 1- نجات درياچه ي اروميه و ساير درياچه هاي شور دنيا 2- نجات تالاب ها در ايران و ساير تلاب ها در سراسر دنيا 3- نجات آرتمياها و جلوگيري از انقراض نسل آنها 4- كم هزينه بودن در مقابل باروري مصنوعي ابرها و انتقال آب 5- جلوگيري از خسارات هاي ناشي از خشكي درياچه ها در ايران و جهان 6- نجات تالاب ها 7- اشتغالزايي 8- خودكفايي در توليد آرتميا و سست آن و عدم واردات 9- محافظت از درياچه ي اروميه و جانداران آن 10- ارز آوري بالا
نكته ي كليدي طرح ايشان اين است كه با اين يافته هاي شان در رابطه با شيوه ي تصفيه آب انتقالي موجب نابودي درياچه نخواهد بود.
بؤلوم :
یازار : عرفان
مياندوآب شهري جاري ميان دو رودخانه
مياندوآب شهري جاري ميان دو رودخانه
سايه ميگستراند بر سينه راه، حضور سنگين و معنادار مسافر. جاده است و بينهايت واژه كه از وجود سرشار ميشود و سر تعظيم به آستان معبود فرو ميسايد. آن گاه كه آدمي خود را كوچك يافت در اين گيتي، ندايي ميآيد تو اي مسافر همانا بهترين مخلوق هستي. جادهاي از نور كه تو را به سوي آفتاب ميخواند. پس به نام او راهي شو. باز شناس نشانهها را در پس سنگ، آب، درخت و باران... .
مياندوآب در دنياي قديم از مناطق پررونق ايران به شمار ميآمد
اينجا مياندوآب است. گوشهاي از ايران زيباي ما. شهري كه جاري است ميان دورود پرخروش، يكي سمينه نام دارد و ديگري زرينه هر دو با پسوند رود و اما ميان اين دو آب شهري در حركت است با تاريخ و طبيعتي بكر. گذرگاهي براي امراي ماد، اورارتو، كرد، سلجوقي، ترك و مغول؛ همگي زندگي كردهاند و حكومت. حالا پس از اين همه سال دوباره صدايشان ميكنيم... اينجا مياندوآب است مردماني بلند نام دارد و نيك سيرت. آگر به اينجا آمدي نرم و آهسته بيا مبادا... .
ردي از شهر در غربت
شهر قدمت زيادي دارد، خيلي زياد. هرچند آثار مكتوب آن در دورههاي مختلف از بين رفته است، اما در شهرها و روستاهاي مجاور هنوز ميتوان زمزمههاي گذشتگان را از سينه پيران شنيد و خط نوشته گذشتگان را بر كتيبهها باز خواند. سنگ نبشتههاي مكشوفه سابقه تاريخي شهر را به هزارههاي قبل از ميلاد پيوند ميدهند. اين نشانهها گوياي آن است كه شهر مياندوآب و حومه آن در دنياي قديم يكي از مناطق پررونق محسوب ميشده است.
اولين سند معتبري كه در اطراف مياندوآب به دست آمده، سنگ نبشتهاي است به زبان اورارتويي كه در روستاي داش تپه در 21 كيلومتري شمال باختري شهر مياندوآب به دست آمده است. دو قطعه بزرگ اين كتيبه را از آن محل به موزه بريتانيا انتقال دادهاند. حالا چرا و چگونه اين آثار در غربت و دور از اصل خويشند بماند كه داستانش بس تراژديك است. بايد به فكر حفظ و نگهداري ديگر آثار بود، با اندك همت و تدبيري.
از ديروز تا امروز
به دورههاي پيش از تاريخ، هزاره اول ميلاد، دورههاي تاريخي 1500 تا 3000 سال پيش، دورههاي اسلامي 1400 سال قبل و عصر حاضر خوش آمديد. همه و همه در شهر گرد هم آمدهاند تا باز گويند داستان زندگي خود را. اين همه به نشاني خيابان امام خميني ـ داخل پارك معلم. اين موزه سال 1346 شمسي تاسيس شد يك بار هم در سال 1383 مورد لطف مسوولان قرار گرفت و توسعه داده شد و مرمت. دستشان درد نكند.
اشياي موجود در اين گنجينه شامل سنگهاي ابسيدين (سنگ آتشفشاني سياه رنگي)، سفال، فلز، آجر، كاشي، شيشه و سكه است. البته برخي از اشياي موزه متعلق به ديگر شهرها و مناطق مختلف كشور است. جاهايي مانند تپه سيلك كاشان، تپه حسنلوي نقده، اشيا و ابزار آلات مفرغي لرستان و نيشابور، گرگان و آثاري از منطقه اسماعيلآباد و عمارلو رودبار و... .
موزه بخش ديگري هم دارد كه آثار مربوط به گنجينه مردمشناسي در آن به نمايش گذاشته شده است. مجسمههايي با لباسهاي رنگي محلي، زيبا و دلربا... ميروند تا در دنياي مد براي هميشه در موزه جا خوش كنند!
عبادتگاهي پرفروغ
اگر از كوچه و پسكوچههاي خيابان 17 شهريور گذر كني در داخل يكي از آنها مجذوب معماري بنايي خواهي شد كه دستكم 200 سال قدمت دارد. اين اثر خيرهكننده مسجد طاق نام دارد. معروف است كه اين عبادتگاه توسط احمدخان بيگلربيگي حاكم مراغه ساخته شده است. بناي مسجد به صورت شبستاني ستوندار با پوشش طاق و گنبد است كه از 9 گنبد كوچك تشكيل يافته و بر طاقها، 4 ستون مياني و جرزهاي ديواري قرار گرفتهاند كه ستونهاي مياني، مكعب شكل هستند. طاقها از آجر با ملات گچ، شالوده از سنگ و ديوارها از خشت ساخته شدهاند و در دورههاي بعد، بخشهاي ديگري به مسجد اضافه شده است. اين عبادتگاه در حال حاضر مرمت شده است. پاي در آن بگذاريد و از معبود خويش طلب كنيد آنچه دلتان ميخواهد... .
مكاني براي نمايش قدرت
بخدك به خسرو انوشيروان پيشنهاد ساخت قلعهاي را ميدهد. اين سردار در توجيه پروژه خود آموزش قدرت نظامي و جنگي را بيان ميكند. شاه موافقت ميكند و قلعههايي با بنيانهاي سخت و سفت احداث ميشود چنان سخت كه تا افق روزگار ما پاي نهاده است. البته حالا تلي از خاك شده است!
آن رزم آوران نامدار براي خود كلي اسرار نظامي داشتهاند تا جايي كه حتي كسي از سرچشمه آب قلعه مطلع نبود. اين اطلاعات فوقسري حالا لو رفته است؛ بنا بر آثار بر جاي مانده، آب مورد نياز قلعه از 4 فرسنگي را طوري به قلعه هدايت ميكردهاند كه غير از خود بخدك و تني چند از نزديكان او كسي از سرچشمه آن آگاه نبوده است.
شما اگر وسوسه شديد ميتوانيد نه مانند يك سرباز دلير، بلكه به عنوان مسافري متفكر راهي قلعه شويد. پس نشان روستاي ميلان را بگيريد و برويد تا شاهد خرابههاي آن باشيد.
داش تپه، ورود ممنوع!
اهالي راز بزرگي را نقل ميكنند، داستاني عجيب و زيبا. البته اين مساله به معني غيرواقعي بودن نقل و روايت آنها نيست. شايد آيندگان و حتي در دوران خود ما اين راز سر به مهر گشوده شود. آنها ميگويند قبر زرتشت پيامبر پاك آيين ايراني درون داش تپه قرار دارد!
روزگاري چيزي شبيه يك قلعه بر فراز داش تپه بوده است، اما به چه دليل دهانه آن با وسايل و مصالح و با نهايت مهارت مسدود شده است را نميدانيم.
اين تپه در مجاورت روستايي به همين نام و در حوالي شهر مياندوآب قرار دارد.
در سمت شرقي تپه محل يك در ورودي به درون تپه ديده ميشود كه از ساروج و آهك ساخته شده و اهالي محل اقدامات زيادي براي ورود به تپه يا درون قلعه انجام دادهاند كه تاكنون راهي را براي ورود به آن نيافتهاند.
محققان و باستانشناسان بسياري از اين تپه ديدن كردهاند و مقداري از بقاياي ظروف سفالي خرد شده در اطراف تپه يافتهاند.
از پلي تا پل ديگر
تنها 10 كيلومتر از شهر اثري هويداست كه ميتوان داستان دوران قاجار را بر ارتفاعش شنيد. پلي به نام «كوسه لر». قدم زدن روي پل يعني گام نهادن به دوران شاهان قجر. پايههايش گرچه لرزان است اما از پس اين همه سال به نبرد آب برخاسته است. كوسه لر دو پايه دارد از جنس لاشه سنگ و ملات آهك. آبشكنهاي مثلثي شكل دارد كه بقاياي آن هنوز خونمايي ميكنند. اين پل در روستاي كوسهلر روي كانالي به نام آجي گوبي كه از زرينهرود منشعب شده، بنا شده است.
پلي متروكه كه اينك با حضور مسافر، دوباره جان ميگيرد و تمناي دستان پرمهري را ميطلبد كه از سر كرم بر تن رنجورش كشيده شود... .
2068 شماره شناسنامه ديگر پل دوران قاجار است. پل تاريخي ميرزا رسول در 5 كيلومتري مياندوآب روي رودخانه سيمينه رود، در گوشهاي از جاده مياندوآب اروميه جا خوش كرده است. طول اين پل 52 متر و داراي 7 دهانه است و مصالح به كار رفته در اين بنا در قسمت پايهها و سيلشكنها، سنگ و در بقيه قسمتها آجر است.
چنگيز گلي آرام است
عناصر طبيعي دست در دست هم شاهكاري خلق كردهاند تا اگر دمي فرصت بود به تاملنشيني و بازخواني راز خلقت را. در اراضي طغياني شاخههاي سيمينه رود از اجتماع هرزآبهاي تپه ماهوري جنوب و غرب روستاي خطايي ، تالابي به نام چنگيزگلي شكل گرفته است. وجود چند چشمه كوچك بر زيبايي اين تالاب دوصد چندان افزوده است. چشمههايي كه بيمنت و ادعا، جريان مييابند و پيوسته در حركتند به سوي آبي بيكران دريا.
تالاب چنگيزگلي يك تالاب فصلي است كه در حد فاصل 3 روستاي سبز، قرهگول و خطايي در جنوب مياندوآب قرار دارد.
دلمه و علي يار
هنوز مانده تا تصويري از زيبايي منطقه را بر جان ترسيم كرد. آدمي با سفر ره توشهاي به ارمغان خواهد آورد كه موج مثبت آن در تمام عمرش امتداد خواهد يافت. طبيعت بهترين جلوه اين الهام است. فارغ از همه نوع آلودگي. به شرط اين كه آداب معاشرت با طبيعت را فراموش نكنيم. شما را با اين انگيزه به دره دلمه دعوت خواهيم كرد. دره دلمه در پاييندست سد انحرافي نوروزلو قرار گرفته است. به دليل وجود ساحل رودخانه و همچنين آسماني آبي و نورافشاني زيباي آفتاب مورد علاقه و توجه گردشگران ارجمند است. برخي نيز به صورت تفنني به صيد ميپردازند كه ما هرگز چنين پيشنهادي به شما نميدهيم. حيف نيست دهان ماهي را خونين كرد!
اما اگر فرصتي دست داد ميتوان در مسير مياندوآب به شاهيندژ خود را ميان دره علي يار باز يافت. چمنزارهاي اطراف آن چنان مجذوبتان خواهد كرد كه حتي تا فرو نشستن خورشيد متوجه گذر لحظهها نخواهيد شد. صداي موزون دره گواراي وجودتان باد!
خريد كنيد از همه نوع
اين بخش دشوارترين قسمت سفر است و اگر بخواهيد براي هر كدام از نزديكان خويش تحفهاي ببريد، سختتر هم ميشود. البته سوغاتهاي ويژه و زياد شهر بر اين مشكل خواهد افزود. از سويي قيسي، آجيل، بادام و گردو شما را وسوسه خواهند كرد و از طرف ديگر فرش، گليم و جاجيمهاي خوش رنگ چشمك ميزنند.
اما البته در اين ميان فرش دستباف با توجه به ويژگيها و ارزشهاي هنري و تجاري خود مهمترين سوغات شهرند كه در طول تاريخ به مهمترين صنعت دستي ايران نيز تبديل شده است. نقشههايي دارند به نام زير خاكي، گل فرنگ، لچك ترنج، شاه عباس، اسليمي، شكارگاه و حيواندار... .
بؤلوم :
یازار : عرفان
مقام علمي حضرت فاطمه زهرا(س) براي اقشار مختلف مردم تبيين شود.
حجتالاسلام والمسلمين محمدجواد قهرماني ظهر جمعه در خطبههاي نماز جمعه مياندوآب با تسليت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) اظهار داشت: ايام فاطميه فرصتي مناسب براي شناخت بيشتر آن حضرت است تا با شناخت و بصيرت نسبت به شخصيت ايشان از زندگي و سيره آن بزرگوار درس بگيريم.
وي افزود: بسياري از ابعاد شخصيتي آن حضرت مورد غفلت واقع شده و براي مردم شناخته شده نيست از اين رو مقام علمي آن حضرت يكي از اين موارد است كه بايد مورد توجه اساتيد حوزه و دانشگاه قرار گيرد.
قهرماني با تاكيد بر توجه به بعد سياسي زندگي آن حضرت گفت: ايشان در بعد سياسي كمال وفاداري به ولايت و رهبري زمان خود را نشان دادند و بر اين امر تاكيد ميكردند.
وي خطبه فدكيه حضرت زهرا(س) را مورد اشاره قرار داد و تصريح كرد: ايشان در خطبه فدكيه مواضع خود را بيان كرده و از ولايت و رهبري دفاع كردند چرا كه انديشه سياسي آن حضرت بر پايه ولايتمداري و پايداري استوار بود و در زندگي خود نيز همواره بر اين موضوع تاكيد داشت.
قهرماني در ادامه تحقق شعار امسال را مورد تاكيد قرار داد و بيان كرد: كشور ايران داراي ظرفيتهاي زيادي است كه با استفاده درست از اين ظرفيتها و حمايت از توليدكنندگان داخلي و استفاده از نيرويهاي توانمند ميتوان به كشوري قدرتمند اقتصادي در منطقه تبديل شد.
وي اضافه كرد: ارتقا كيفيت توليدات داخلي عاملي مهم در ترويج فرهنگ استفاده از كالاي ايراني است كه اين امر ميتواند، چرخهاي صنعت و توليد را با سرعت بيشتري به حركت درآورد.
امام جمعه مياندوآب مشكل بيكاري جوانان را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان كرد: با دستيابي به شعار امسال مبني بر توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني ميتوانيم در حل مشكل بيكاري نقشآفرين باشيم.
بؤلوم :
یازار : عرفان
يادواره شهيدان مهدي و حميد باكري و 800 شهيد مياندوآب
يادواره سرداران رشيد لشكر هميشه پيروز عاشورا و 800 پرستوي مهاجر مياندوآب با حضور سردار فضلي جانشين سازمان بسيج ، سردار شاكري فرمانده سپاه استان ، امام جمعه ، فرماندار ، نمايندگان منتخب مجلس نهم ، فرمانده ناحيه مقاومت بسيج ، خانواده معظم شهدا ، جانبازان ، ايثارگران ، مسئولين ادارات ، اقشار مختلف مردم ، بسيجيان و يادگاران هشت سال دفاع مقدس در مصلي امام خميني (ره) شهرستان با شكوه خاصي برگزار گرديد .
در اين مراسم معنوي حاج آقا قهرماني امام جمعه مياندوآب سخنران اول برنامه بود ، ايشان ضمن عرض خير مقدم حضور سردار فضلي و حضار از فداكاري و رشادتهاي آقا مهدي و ياران باوفايش گفت .
در ادامه شاعر نامي حاج آقا كلامي با سرودن اشعار زيبا و دلنشين در مدح افتخار ايران اسلامي و آذربايجان در جبهه هاي حق عليه باطل معنويت خاصي را به مجلس داد.
سپس سردار فضلي با اداي احترام به شهيدان والامقام و مردم اين خطه از ميهن اسلاميمان سخنان خود را با بيانات گهربار مقام عظمي ولايت در خصوص بسيج آغاز نمود. ايشان از آقا مهدي و آقا حميد گفتند و آخر سخنان خود به خاطره دلنشيني از عمليات غرورآفرين بيت المقدس 2 حال و هواي مصلي را به زمان رشادت ها و ايثارگريهاي دلاورمردان 8 سال نبرد نابرابر برد.
اين مراسم با مداحي در مدح شهيدان والامقام و سينه زني خاتمه يافت .
بؤلوم :
یازار : عرفان
مــوزه ميـانـدوآب
اين موزه در خيابان امام خميني داخل پارك معلم واقع شده گنجينه مياندوآب يه گنجينه باستان شناسيه كه به سير تحول دوره ها از هزاره ششم قبل از ميلاد(8000سال پيش)تا دوره قاجاريه مي پردازد
اشياء موجود در اين گنجينه از سنگهاي ابسيدين،سفال،فلز،آجر،كاشي،شيشه،سكه ميباشند
ظروف سفالي هزاره سوم،چهارم،پنجم وششم قبل از ميلاد كه از مناطق جلبر اسماعيل آباد، تپه جلبر ، تپه گيان و ... بدست آمده اين ظروف همچنين با نقوش متعددي از قبيل بز كوهي خورشيد كوه و ...تزئين شده اندكتابهاي خطي و قلمدانها و نيز جزيي از آثار اين مجموعه هستند
از ديگر اشيا اين گنجينه سكه هاي قديمي از جنس طلا، نقره ، مس كه از دوران هخامنشي به يادگار مونده
ابسيدين سنگ سياه رنگي است كه در مناطق كوهستاني به وفور يافت ميشه كه از آن براي بريدن پاره كردن در كارهاي روزمره استفاده ميشده.
خلاصه اگه روزي گذرتان به اين طرفا افتاد ديدن موزه خالي از لطف نيست
بؤلوم :
یازار : عرفان
وصيت نامه سردارشهيد مهدي باكري
بسم الله الرّحمن الرّحيم
يا الله، يا محمّد ،يا علي يا فاطمه زهرا يا حسن يا حسين
يا علي يا محمّد يا جعفر يا موسي يا علي يا محمّد يا علي
يا حسن يا مهدي (عج) و تو اي ولي مان يا روح الله!
و شما اي پيروان صادق شهيدان.
خدايا!
چگونه وصيت نامه بنويسم در حالي كه سراپا گناه و معصيت، و سراپا تقصير و نافرمانيم؛ گرچه از رحمت و بخشش تو نااميد نيستم ولي ترسم از اين است كه نيامرزيده از دنيا بروم؛ رفتنم خالص نباشد و پذيرفته درگاهت نشوم.
يا رب! العفو .
خدايا! نميرم در حالي كه از ما راضي نباشي.
اي واي كه سيه روي خواهم بود.
خدايا! چقدر دوست داشتني و پرستيدني هستي!
هيهات كه نفهميدم! خون بايد ميشدي و در رگهايم جريان مي يافتي و سلولهايم يا رب يا رب مي گفت خدايا قبولم كن
يا اباعبدالله شفاعت.
آه چقدر لذّت بخش است انسان آماده باشد براي ديدار ربّش! ولي چه كنم كه تهيدستم. خدايا! تو قبولم كن!
سلام بر روح خدا، نجات دهنده ما از عصر حاضر، عصر ظلم و ستم ،عصر كفر و الحاد، عصر مظلوميت اسلام و پيروان واقعي اش.
عزيزانم
اگر شبانه روز شكرگزار خدا باشيم كه نعمت اسلام و امام را به ما عنايت فرموده باز كم است. آگاه باشيم كه سرباز راستين و صادق اين نعمت شويم. خطر وسوسه هاي دروني و دنيا فريبي را شناخته و بر حذر باشيم كه صدق نيت و خلوص در عمل، تنها چاره ساز ماست.
اي عاشقان اباعبدالله!
بايستي شهادت را در آغوش گرفت، گونه ها بايستي از حرارت و شوقش سرخ شود و ضربان قلب تندتر بزند؛
بايستي محتواي فرامين امام را درك و عمل نماييم تا بلكه قدري از تكليف خود را شكرگزاري به جا آورده باشيم.
وصيت به مادرم و خواهران و برادران و اهل فاميل؛ بدانيد اسلام تنها راه نجات و سعادت ماست، هميشه به ياد خدا باشيد و فرامين خدا را عمل كنيد. پشتيبان و از ته قلب، مقلّد امام باشيد، اهميت زياد به دعاها و مجالس ياد اباعبدالله و شهدا بدهيد كه راه سعادت و توشه آخرت است. همواره تربيت حسيني و زينبي بيابيد و رسالت آنها را رسالت خود بدانيد و فرزندان خود را نيز همانگونه تربيت دهيد كه سربازاني با ايمان و عاشق شهادت و علمداراني صالح، وارث حضرت ابوالفضل (ع) براي اسلام به بار آيند. از همه كساني كه از من رنجيده اند و حقي بر گردن من دارند، طلب بخشش دارم و اميدوارم خداوند مرا با گناهان بسيار، بيامرزد.
خدايا مرا پاكيزه بپذير
مهـدي باكـري
بؤلوم :
یازار : عرفان
نتيجه شمارش آراي نهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي درحوزه انتخابيه مياندوآب
بؤلوم :
یازار : عرفان